Complete winterbanden met stalen velgen set

Naast het verkopen van losse autobanden biedt winterbanden-365.nl sinds oktober 2013 ook rechtstreeks complete winterbanden of vier seizoenen sets aan!

Momenteel is het mogelijk om een complete set (stalen velgen + banden) te bestellen voor uw auto. Aluminium velgen bieden we momenteel niet aan.

Top 30 meest verkochte winterbanden-sets

Voor onderstaande automerken zijn winterbanden + stalen velgen verkrijgbaarZoek op automerk

Selecteer hieronder uw automerk en bekijk alle complete winterbanden of vier seizoenen banden sets!

Winterbanden met stalen velgen

Een autoband is niets zonder een velg en daarom biedt Winterbanden-365 sinds kort ook complete winterbanden sets aan. U kunt ervoor kiezen om de winterbanden met velgen zelf te monteren of u kunt de winterbanden set bij een montagepartner bij u in de buurt laten leveren. Deze montagepartner zal ze dan voor u monteren. Winterbanden-365 heeft meer dan 600 montagepartners, dus zit er ook vast en zeker één bij u in de buurt. Het monteren kan een stuk gemakkelijker dan losse banden, dit komt omdat de band al op de velg zit.

Winterbanden-365 biedt vele sets aan voor verschillende auto’s. Hieronder kunt u zien wat de meest verkochte winterbanden sets zijn. Daarnaast kunt u ook zien voor welke automerken er winterbanden met velgen beschikbaar zijn.

Als u op het type auto klikt dan ziet u welke winterbanden-sets er beschikbaar zijn. Wij hebben alvast de passende velgen en banden geselecteerd. Soms zijn er zelfs meerdere velg groottes mogelijk, bijvoorbeeld 15”of 16” velgen met de daarbij passende banden. U bepaalt dan zelf of uw velg net iets groter moet zijn (deze zijn meestal iets duurder), of dat de kleinere maat voldoende is. Beide passen in ieder geval onder uw auto.


Voordelen van stalen velgen

Stalen velgen zijn ideaal voor de herfst en winter. De stalen velgen hebben bijvoorbeeld een stuk minder onderhoud nodig in de winter dan lichtmetalen velgen. Daarnaast zijn stalen velgen ook nog eens een stuk beter bestand tegen pekel. Stalen velgen kunnen een stuk langer mee in de winter dan lichtmetalen velgen. In vergelijking met lichtmetalen velgen kunnen stalen velgen ook een stuk beter tegen botsingen met bijvoorbeeld stoepranden of kleine steentjes.

Een voordeel van winterbanden met stalen velgen is dat de complete set een stuk minder ruimte in beslag neemt bij de opslag in de zomer. Losse banden moeten namelijk staand worden bewaard terwijl complete sets gewoon opgestapeld kunnen worden. Ook het monteren en demonteren van complete winterbanden sets is een stuk gemakkelijker dan losse banden. Wanneer er iets fout gaat bij het monteren van autobanden dan leidt dit vaak tot gevaarlijke situaties. Met een complete set winterbanden is de kans hierop dus aanzienlijk lager. Het enige nadeel is dat complete winterbanden sets een stukje duurder is dan losse banden omdat je 4 extra stalen velgen nodig hebt.

Zoals u ziet hebben winterbanden met velg dus een heleboel voordelen. Al zijn winterbanden met velgen een stukje duurder, u krijgt er enorm veel voor terug. De kans dat een band verkeerd wordt gemonteerd is een stuk kleiner dan bij de montage bij losse banden. Bij ons kunt u vooralsnog alleen stalen velgen bestellen. Deze stalen velgen zijn ideaal voor het wisselende weer wat we hier in Nederland hebben.

Het is overigens ook mogelijk om ipv winterbanden, vier seizoenen banden te laten monteren, deze ziet u (meestal) ook in de lijst terugkomen. Start daarom snel met zoeken via bovenstaande lijst of klik op een van de automerken logo’s.