Vier seizoenen banden


Wat is een vier seizoenen band?

Een Vier seizoenen band (ook wel All Season band genoemd) is een band die u het gehele jaar kunt gebruiken. Hij presteert goed tijdens zomerse en winterse omstandigheden. Het nadeel is echter dat hij nergens boven uitsteekt. Zo is een zomerband in de zomer beter dan een All Season band en is een winterband in de winter beter dan een All Season band. Een vier seizoenen band wordt overigens ook wel een All-Weather band of All Season Band genoemd.

Wanneer een vier seizoenen band?


Een vier seizoenen band is voor Nederland een geschikte band. De band geeft in de zomer extra grip tijdens regen en verliest minder grip in de winter dan een zomerband. Een vier seizoenen band bevat minder lamellen dan een winterband, zie ook de rechter afbeelding voor verdere uitleg. De vier seizoenen band is niet bestand tegen extreme winterse omstandigheden, in Nederland komen deze omstandigheden niet dagelijks voor (gelukkig maar). U dient er wel rekening mee te houden als u naar landen gaat waar winterbanden verplicht zijn, zoals Duitsland, niet alle vier seizoenen banden goedgekeurd zijn als winterband. Een vier seizoenenband is goedgekeurd in Duitsland wanneer het M+S logo vermeld staat op de band.

Voordelen

- Je hoeft niet van band te wisselen.
- Je hebt geen opslagkosten.
- Betere grip dan een zomerband.
- Bestand tegen de Nederlandse winter.

Nadelen

- Niet bestand tegen extreme winterse omstandigheden.
- Het is een combinatie van de zomer en winterband, maar steekt nergens boven uit.
- Vier seizoenen banden tonen tekortkomingen op het gebied van zijdelingse grip en tractie in de sneeuw.Feiten van een vier seizoenen band.

- Vier seizoenen banden zijn een combinatie van een zomer –en winterband.
- Vier seizoenen banden tonen tekortkomingen in de sneeuw.
- All Season banden hoef je niet om het seizoen te wisselen en zo bespaar je op de wissel- en opslagkosten.

Informatie over winterbanden of zomerbanden


Voor meer informatie over winterbanden zie de pagina winterbanden.
Voor meer informatie over zomerbanden zie de pagina zomerbanden.


Zoek op automerk