Veel gestelde vragen

Op deze pagina vind u antwoorden op de meest gestelde vragen.

Zijn de bandenprijzen inclusief velgen?

 • Wij leveren autobanden zonder velgen maar daarnaast ook complete winterbanden-sets.
 • Voor enkel de banden geldt dat de verschillende afbeeldingen met velg puur ter illustratie dienen.
  De prijzen zijn in dit geval dan ook exclusief velg. Dit geldt wanneer u bijvoorbeeld zoekt op een bepaalde maat, zie startpagina.
 • Complete winterbanden sets leveren wij wel inclusief stalen velgen, dus winterbanden gemonteerd op stalen velgen.
  Zie daarvoor de pagina Winterbanden + velgen.

Hoe achterhaal ik mijn bandenmaat?


In de afbeelding staat exact vermeld hoe u op uw huidige band de afmetingen kunt achterhalen.
Van links naar rechts:
 • Band Breedte (= Aantal millimeters)
 • Band Hoogte (= Percentage van breedte van band)
 • Band Diameter (= Aantal inches tussen de 12" en 30")
 • Draagvermogen (= Loadindex tussen de 66 en 199)
 • Maximumsnelheid (= Snelheidsindex tussen de H en Y)

Vragen over verwijderingsbijdrage

Bij de aanschaf van nieuwe autobanden is het wettelijk bepaald dat er verwijderingsbijdrage in rekening gebracht moet worden. Deze bijdrage betaald u vooruit. Wanneer de banden versleten zijn en gerecycled moeten worden zijn de kosten hiervoor dus al afgedragen.

Aangezien wij de banden aan u leveren moeten wij deze verwijderingsbijdrage in rekening brengen.
Wij dragen de verwijderingsbijdrage af aan de groothandel, de groothandel draagt de verwijderingsbijdrage weer af aan RecyBEM.

Het montagepunt of de garage waar u de banden laat monteren kan via de stickers op de band (die op het plastic zaten) deze toevoegen aan hun eigen administratie. Hierdoor kunnen zij weer de banden zonder problemen overdragen voor recycling.

U kunt dus NIET verplicht worden om nogmaals de verwijderingsbijdrage aan de garage of het montagepunt af te dragen! Let hier op bij montage. Mocht het een montagepunt van ons betreffen dan horen wij dit graag van u, zodat wij dit montagepunt hierop kunnen aanspreken en zo nodig kunnen verwijderen van onze montagepartnerlijst.

Hoe oud zijn de autobanden?

Wij leveren via de 7 (grootste) groothandels in Nederland en 1 in België. Deze leveren uiteraard alleen nieuwe banden. De productiedatum van alle banden is van enkele weken t/m 2 jaar. Wanneer een band 2 jaar of ouder is vermelden wij (DOT JAARTAL) achter de band omschrijving. Een voorbeeld is bv. (DOT 2012), dit betekend dat de band in 2012 geproduceerd is. Vaak zijn deze banden scherper geprijsd. Staat er niets bij vermeld, dus geen DOT + Jaartal dan is de leeftijd hooguit 2 jaar.

Alle garages in Nederland maken ook gebruik van dezelfde groothandels die wij ook gebruiken, alleen betaalt u in de meeste gevallen dan een stuk meer voor dezelfde banden. Vaak krijgt u bij de garage te horen dat online banden webshops alleen oude banden verkopen, dit is dan ook absoluut een fabeltje. Wij zijn juist transparanter, door netjes aan te geven wanneer het een oudere band zou betreffen.

Daarnaast is er nog een 2e fabeltje dat banden die ouder zijn dan 1 jaar snel droogte scheurtjes gaan bevatten of sneller verouderen. Wanneer banden aan direct zonlicht blootgesteld worden zal dit het rubber inderdaad schaden. Maar autobanden groothandels hebben de banden in donkere loodsen liggen, waardoor de zon (met name het UV-licht) de banden niet of nauwelijks kan schaden. In deze loodsen liggen meerdere miljoenen autobanden die in deze omstandigheid vele jaren goed 'houdbaar' zijn. Maar aangezien de consument geen 'oude' banden wilt, zullen zij ervoor zorgen dat de meeste banden niet lang blijven liggen.

Kunnen de banden ook opgehaald worden?

De banden worden rechtstreeks vanuit de groothandel verstuurd.
Daardoor is het ophalen van autobanden helaas niet mogelijk.

Leveren jullie ook TPMS sensoren/ventielen? Nee, deze leveren wij NIET mee, zie hieronder waarom:

Auto's die vanaf 2013/2014 gefabriceerd worden hebben TPMS ventielen nodig. TPMS ventielen meten de luchtdruk in de band. Wij leveren geen TPMS ventielen mee, omdat de TPMS-ventielen ingeleerd moeten worden door de dealer. Daarnaast zijn er meerdere merken en typen TPMS ventielen in omloop welke per automerk of type kunnen verschillen.

Wij kunnen alleen de banden + velgen compleet gemonteerd leveren voor uw auto, waarna u bij de dealer de TPMS ventielen kunt kopen en laten inleren. Veelal is deze optie overigens een stuk voordeliger dan wanneer u de complete set + TPMS ventielen koopt bij uw dealer.

Bandenlabel

Het bandenlabel is sinds november 2012 in het leven geroepen door de Europese Unie. Dit nieuwe EU-bandenlabel probeert de consument de weg te wijzen naar veiligere en zuinigere banden en zorgt ervoor dat banden onderling te vergelijken zijn.

Wel heeft het bandenlabel wat ons (en vele anderen in de bandenwereld) een beperkte waarde. Het beschrijft namelijk maar een deel van de eigenschappen van een band. Het relatieve brandstofveruik/rolweerstand, grip op nat wegdek en geluidsproductie worden in het label weergegeven, maar bijvoorbeeld de grip op droog wegdek zult u tervergeefs zoeken. Laat nu net het laatste het meest waardevolle zijn voor uw veiligheid, aangezien het de meeste dagen droog is in Nederland.

Hierbij een korte uitleg van het bandenlabel:
Brandstofverbruik: A t/m G - A (groen) = Zuinig brandstofverbruik G (rood) = Onzuinig(er) brandstofverbruik. Waarbij het verschil tussen A tot G is maximaal 7.5% brandstofbesparing oplevert.
Grip op nat wegdek: A t/m G - Verschil A tot G is maximaal een 30% kortere remweg op nat wegdek.
Geluidsklasse: 1 t/m 3 - Verschil 1 tot 3 is maximaal 75% minder geluid.
Band afrolgeluid 60 t/m 80db

Wij werken samen met 8 groothandels, deze leveren ons de gegevens wat betreft het bandenlabel aan. Het kan in uitzonderlijke gevallen voorkomen dat het bandenlabel niet correspondeert met de door u ontvangen band. Wilt u 100% zeker zijn wat betreft het bandenlabel? Dan raden wij u aan om de website van het desbetreffende merk te bezoeken en daar het bandenlabel te bekijken..

Wat zijn de voordelen van het online aanschaffen van autobanden?

 • Een groot voordeel bij het online aanschaffen van autobanden is dat u zelf kunt bepalen welk merk of type u wilt laten monteren onder uw auto.
 • U kunt zelf bepalen of u een A-merk, B-merk of liever een goedkoop C-merk wilt laten monteren.
 • Wij vermelden de beoordelingen van de autobanden testen van o.a. de ANWB, Autoweek en AutoReview.
  Waardoor u via deze informatie de best geteste banden kunt bekijken en eventueel kunt kopen.
 • De autobanden gaan direct van de groothandel naar u als klant. Alle tussenhandel en opslag is niet noodzakelijk aangezien de banden rechtstreeks naar u (of uw montagepunt) getransporteerd worden. Hierdoor hebben de banden het minst mogelijke geleden tijdens het transport.

Hoe retourneer ik mijn autobanden?


Je kunt binnen 14 dagen na ontvangst aan ons laten weten dat je van de aankoop af wenst te zien. Na aanmelding heb je vervolgens nog eens 14 dagen om de producten daadwerkelijk te retourneren. Je kan ook zonder voorafgaande mededeling de producten binnen 14 dagen na ontvangst terugsturen, als je daarbij maar eeen mededeling voegt waaruit jouw wens tot herroeping blijkt. Wij mogen wachten met terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, of tot het moment dat u aangetoond heeft deze te hebben opgestuurd al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Tijdens de bedenktijd zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij het product wenst te behouden. Indien hij van zijn herroepingsrecht gebruik maakt, zal hij het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan de ondernemer retourneren, conform de door de ondernemer verstrekte redelijke en duidelijke instructies.

Om gebruik te maken van herroeping is het voldoende producten aan ons te retourneren. U kunt hiervoor eerst met ons contact opnemen en de retour aanmelden. Na aanmelding heeft u vervolgens nog eens 14 dagen om de producten daadwerkelijk terug te sturen. Wij betalen het gehele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzend- en betaalkosten) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen terug na ontvangs van de herroepingsmededeling. Bij retournering van de producten dient u altijd de kosten te dragen. U bent enkel gehouden eventuele kosten voor de montageservice te betalen tot op het moment van ontbinding. Als u uw retour eerst aanmeldt, maken wij met u een afspraak om de banden op te laten halen door DPD. Afhankelijk van de bandgrootte liggen deze kosten tussen de 25 tot 75 euro per bestelling (bij maximaal 4 banden).

Wanneer het een fout vanuit ons betreft zijn de kosten voor het terugsturen voor ons uiteraard. Het volledige aankoopbedrag, inclusief eventuele standaard verzendkosten voor de heenzending, wordt zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding terugbetaald. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Deze termijn gaat niet in op het moment dat u de artikelen ontvangt, maar deze termijn gaat in op het moment dat de consument de artikelen terug stuurt, of aangeeft terug te willen sturen.

Het herroepingsrecht geldt niet voor de aankoop van goederen die worden geproduceerd volgens uw specificaties of welke duidelijk zijn aangepast aan uw behoeften.

Let op: wanneer de velgen en/of banden reeds zijn gemonteerd of gebruikt, bent u aansprakelijk voor de waardevermindering die kan oplopen tot 100%.

Retouren worden altijd gecontroleerd. Indien een product beschadigd of incompleet retour wordt ontvangen door ons, terwijl dit niet vooraf is gemeld, kunnen wij u een vergoeding in rekening brengen. Hierbij wordt onderzocht wat de reden van beschadiging is.
Het risico van de retourzending ligt bij de consument waarbij u verantwoordelijk bent voor het product tot het moment dat het bij ons is ontvangen. Er is een Europese modelformulier voor herroeping. Wij raden u aan om ons retourformulier te gebruiken aangezien de afhandeling een stuk sneller zal gaan, klik daarvoor op onderstaande link:

Download hier het formulier herroeping.

Ons adres:
Laurens Jzn. Costerstraat 6B
3261LH Oud-Beijerland

Zoek op automerk