Firestone Winterbanden

Populaire Firestone Winterbanden


Over Firestone winterbanden

Firestone is opgericht in 1903 door Harvey Firestone. Destijds werd het bedrijf opgericht als Firestone Tire and Rubber Company. De bekende Henry Ford heeft een belangrijke rol in het groeien van Firestone als autobandenmerk.

Geschiedenis

De geschiedenis van Firestone begon natuurlijk bij de oprichting in 1900, maar pas in 1904 produceerde Firestone haar eerste banden en de grote klapper kwam drie jaar later. Henry Ford zag het wel in Firestone zitten en kocht 2000 autobanden voor zijn nieuwe T-Ford, destijds een erg grote bestelling.

Na deze grote bestelling ging Firestone verder het produceren van autobanden. Ook aan de technologie ging Firestone werken. De eerste antislipband werd in 1909 voor het eerst op de markt gebracht door Firestone. Daarnaast gingen de Firestone banden steeds meer winnen op het circuit, dit was erg belangrijk voor de merkbekendheid.

Firestone ging later ook fabrieken openen buiten de Verenigde Staten. In 1919 werd er een fabriek geopend in Canada en in 1928 was het de tijd voor England. Tijdens de tweede wereld oorlog ging Firestone vooral produceren voor het leger. Na de tweede wereldoorlog ging het nog even goed met Firestone. Niet veel later bleef de ontwikkeling stil staan en kwamen de concurrenten steeds verder voorop te liggen. Het ging zelfs zo slecht dat Firestone jaarlijks verlies had en veel filialen hun deuren sloten. In 1988 kocht Bridgestone daarom Firestone op.

Nadat Firestone door Bridgestone werd gekocht ging het niet heel veel beter. De banden die onder de Ford Explorer waren gemonteerd bleken bij een hoge snelheid te ontploffen. Deze ontploffing was dusdanig gevaarlijk dat er 200 mensen hieraan zijn dood gegaan. Door deze defecte banden besloot Ford de samenwerking met Firestone te beëindigen. Een herstelprogramma moest Firestone weer laten groeien. Dit is redelijk gelukt en nu behaalt Firestone weer overwinningen op het circuit.

Winterbanden series

Er is maar één serie winterbanden van Firestone, dit is de WinterHawk. Deze serie is erg populair en behaald er goede prestaties. Er zijn drie typen binnen deze Firestone winterbanden serie: WinterHawk 2 EVO, WinterHawk 2V EVO en de populaire WinterHawk 3.

WinterHawk 2 EVO, 2V EVO en 3

WinterHawk is de populaire serie van Firestone winterbanden en bestaat uit drie types: WinterHawk 2 EVO, WinterHawk 2V EVO en WinterHawk 3. De WinterHawk 2 EVO en WinterHawk 2V EVO hebben beiden een EVO-compound, daar hebben ze ook hun naam aan te danken. Het verschil tussen de twee is dat de WinterHawk 2 V EVO gemaakt sportieve auto’s die uitkomen in de snelheidsklasse V. De WinterHawk 2 EVO is gemaakt voor kleine auto’s of middenklassers en is geschikt voor de snelheidsklassen T en H. De WinterHawk 3 is de vervanger van deze twee Firestone winterbanden. Het verschil zit hem vooral in de langere levensduur en de beter wegligging en grip van de WinterHawk 3.

Firestone winterbanden - Maak een keuze door een model van Firestone aan te klikken

Weet u niet welke onderstaande Firestone-winterband op uw auto past? Zoek dan via de maat van uw band.
Ga daarvoor naar de begin pagina van deze website, klik hier en zoek op bandenmaat.

Zoek op automerk