Vredestein Winterbanden

Populaire Vredestein Winterbanden


Over Vredestein winterbanden

Vredestein is een merk van de Nederlandse bandenproducent Apollo Vredestein. Apollo Vredestein is gevestigd in Enschede. Apollo Vredestein brengt banden uit voor twee merken: Apollo en Vredestein. Apollo Vredestein produceert niet alleen banden voor personenwagen, maar ook voor voertuigen in de landbouw. Per jaar produceert de Nederlandse bandenproducent rond de zes miljoen banden.

Geschiedenis van Vredestein

Op 6 november 1908 begon de geschiedenis van Vredestein. Destijds werd Emile Shiff eigenaar van de Nederlands Guttapercha Maatschappij. Dit bedrijf is de voorloper van Vredestein. De naam was te danken aan de grondstof Guttapercha, die destijds nog veel gebruikt werd. In 1946 begint Shiff met het bouwen van een eigen fabriek in Enschede. In 1971 wordt Vredestein volledig over gekocht en wordt het eigendom van Goodrich in Amerika. Twee jaar later neemt de Nederlandse staat 49 procent van de aandelen van Goodrich over. De rest van de aandelen gingen symbolisch naar de Stichting tot voortzetting van Vredestein. In 1985 richtte Vredestein samen met Gazelle een wielrenploeg op. Deze wielrenploeg deed het goed en hiermee won Vredestein veel publiciteit. Sinds eind jaren 90 werkt Vredestein samen met Giorgetto Giugiaro een erg beroemde auto-ontwerper.

Winterbanden series

Vredestein produceert drie verschillende series winterbanden: Snowtrac , Quatrac en de Wintrac. De Snowtrac van Vredestein is een winterband die geschikt personenauto’s en stadauto’s . De Quatrac serie is een vierseizoenenband. Het heeft een lage air-ratio (luchtweerstand) en een beperkt aantal lamellen aan de zomerzijde, maar een winterzijde met golvende lamellen en een open profielstructuur. De Wintrac is de high-performance winterband van Vredestein.

Snowtrac 3 en 5

Bij de Snowtrac serie staat uitstekende grip centraal. De Vredestein winterbanden moeten tijdens regen, sneeuw of ijzel de juiste grip kunnen bieden. Er zijn twee types van de Snowtrac in productie de Snowtrac 3 en de Snowtrac 5. De Snowtrac 3 bevat een profiel met getrapte langsgroef. Deze langsgroef zorgt voor extra grip bij regen of sneeuw. De Snowtrac 3 heeft een bolle footprint, dit zorgt voor een uitstekende waterafvoer. De Snowtrac 5 heeft de Snowtrac 3 inmiddels al vervangen en dit is vooral te zien aan het massieve middenrib. Dit middenrib zorgt voor meer stabiliteit en betere handeling op droge en natte wegen. Daarnaast is de Snowtrac 5 ook een stuk stiller dan zijn voorganger.

Quatrac 2, 3 en 5

Bij de Quatrac serie van Vredestein staat veiligheid erg hoog in het. De Quatrac banden zijn de vierseizoenen banden van Vredestein. De Quatrac serie bestaat nu uit vijf typen: Quatrac 2, Quatrac 3, Quatrac 3 SUV, Quatrac Lite en Quatrac 5. De Quatrac 2 bevat het Twin Tight System. Door dit systeem heeft de auto een alert reactievermogen en een goede stabiliteit. De Quatrac 3 onderscheidt zich door zijn gescheiden winter en zomerzijde. De winterzijde heeft een open profielstructuur met golvende lamellen terwijl de zomerzijde juist een beperkt aantal lamellen bevat. Door de zijdes apart te houden. Ook is er een speciale Quatrac 3 SUV. Deze vierseizoenband gebruikt de sterke punten van de Quatrac 3 alleen zet deze om zodat deze ook geschikt zijn voor een SUV. Daarnaast heeft Vredestein ook een speciale Quatrac Lite ontwikkelt. Deze variant is speciaal ontwikkeld voor compacte stadsauto’s. De wendbaarheid en stuureigenschappen van de Quatrac Lite zijn superieur. De Quatrac 5 is de opvolger van de Quatrac 3. Ook de Quatrac 5 heeft een winterzijde en een zomerzijde alleen zit deze net iets anders in elkaar. Vredestein heeft veel technologieën in de Quatrac 5 gestopt, dit is bij de Quatrac 3 aanzienlijk minder.

Wintrac Xtreme en 4 Xtreme

De Wintrac serie is een high-performance band die ontworpen is door Giugiaro Design en heeft vier typen: Wintrac Xtreme S, Wintrac Nextreme SUV, Wintrac Xtreme en Wintrac 4 Xtreme. De Vredestein Wintrac Xtreme S winterbanden kunnen extreme snelheden aan en deze winterbanden hebben snelheidscoderingen van H, V en Y en kunnen dus snelheden van 300 kilometer per uur aan. De Nextreme SUV is de winterband uit de Wintrac serie die speciaal ontwikkeld is voor SUV. De Nextreme SUV heeft een brede contour, dit zorgt voor meer stabiliteit en een uitstekende wegligging. De Wintrac Xtreme onderscheidt zich door zijn krachtige uitstraling. De Xtreme bestaat uit strakke agressieve lijnen met een W-vormig profiel. Ook de Wintrac 4 Xtreme is ontwikkeld voor SUV’s alleen is deze speciaal gemaakt voor vierwielaangedreven voertuigen. De Wintrac 4 Xtreme is bestand tegen de meest extreme winterse omstandigheden.

Vredestein winterbanden - Maak een keuze door een model van Vredestein aan te klikken

Weet u niet welke onderstaande Vredestein-winterband op uw auto past? Zoek dan via de maat van uw band.
Ga daarvoor naar de begin pagina van deze website, klik hier en zoek op bandenmaat.

Zoek op automerk