Uniroyal Winterbanden

Populaire Uniroyal Winterbanden


Over Uniroyal winterbanden

Uniroyal komt voort uit een fusie tussen twee bandenproducenten: US Rubber en Englebert. Deze fusie vond plaats in 1958. Tussen 1958 en 1967 werd de naam Uniroyal-Englebert gehanteerd. In 1967 werd de naam officieel gewijzigd in Uniroyal.

Geschiedenis

Doordat Uniroyal voorkomt uit een fusie heeft het tot 1958 twee verschillende geschiedenissen Er waren destijds vele rubberfabrikanten en deze besloten zich samen te voegen tot een fabrikant en zo kwam de US Rubber Company tot stand.

Het andere bedrijf was Englebert. Englebert was een familiebedrijf en is opgericht in 1868. Op het begin was dit bedrijf nog niet zo’n succes, maar een aantal jaren later werden rubberen producten steeds populairder en zo ook het familiebedrijf Englebert. In 1877 werd de eerste fabriek van Englebert geopend. Englebert focuste zich niet alleen op banden, maar op verschillende rubberen producten. De banden werden steeds populairder en begonnen prijzen te winnen op verschillende circuits.

In 1958 vonden beiden bedrijven elkaar en gingen fuseren. Na de fusie had Uniroyal 70.000 werknemers. Deze werknemers haalde een productie van 170.000 banden per dag. Naast hoge productie aan banden bleef Uniroyal ook andere rubberen producten produceren. In 1969 komt de eerste regenband van Uniroyal op de markt. Later gaat Uniroyal zich ontpoppen als ‘de regenband’.

In 1979 werd Uniroyal eigendom van Continental. Bij Continental werd Uniroyal de specialist op natte wegen. Uniroyal is heden ten dagen een goed merk in het middensegment en staat bekend als een goede regenband.

Winterbanden series

Er zijn twee series Hankook winterbanden op de markt: de MS Plus en de Snow Max. De Snow Max is alleen geschikt voor bestelwagens terwijl de MS Plus verschillende types heeft en dus geschikt kan zijn voor zowel grote als compacte auto’s, dit ligt aan het type dat u kiest. Ook heeft Uniroyal een vierseizoenenbanden serie: de AllSeasonExpert.

MS Plus 77, 66, 6

De MS Plus serie Winterbanden van Uniroyal heeft drie verschillende types: MS Plus 77, MS Plus 66 en de MS Plus 6. De MS Plus 77 is geschikt voor grote en snelle auto’s en bevat de nieuwste technologie van Uniroyal. De MS Plus 66 is dan weer geschikt voor luxe auto’s die uitkomen in de topklasse. De MS Plus 66 is een premium Hankook winterband met uitstekende prestaties. De MS Plus 6 is geschikt voor compacte auto’s. De MS Plus 6 biedt erg veel grip en comfort.

Snow Max 2

Binnen de Snow Max serie is maar één type Hankook winterbanden actief, namelijk de Snow Max 2 . De Snow Max 2 is speciaal ontwikkeld voor bestelwagens, dit is vooral te zien aan het grote contactoppervlak. Daarnaast heeft de Snow Max 2 veel lamellen in de schouders en heeft veel sneeuwgripkanten in het midden van het loopvlak. Deze sneeuwgripkanten zorgen voor een uitstekende grip op een besneeuwd wegdek.

AllSeasonExpert

De AllSeasonExpert onderscheidt zich door zijn uitstekende prestaties op een nat wegdek. De AllSeasonExpert wordt ook wel de regenband onder de vierseizoenenbanden genoemd. De AllSeasonExpert heeft niet alleen goede prestaties op natte wegdekken, maar ook tijdens alle andere weersomstandigheden. Omdat het in Nederland nogal eens regent is het fijn om een vierseizoenenband te hebben die goed tegen de regen bestendigt is.

Uniroyal winterbanden - Maak een keuze door een model van Uniroyal aan te klikken

Weet u niet welke onderstaande Uniroyal-winterband op uw auto past? Zoek dan via de maat van uw band.
Ga daarvoor naar de begin pagina van deze website, klik hier en zoek op bandenmaat.

Zoek op automerk