Nokian Winterbanden

Populaire Nokian Winterbanden


Over Nokian winterbanden

Nokian is in 1931 opgericht en het hoofdkantoor staat in Nokia, Finland. De naam heeft zich ook aan deze stad te danken.

Geschiedenis

De geschiedenis begint eigenlijk met de fusie van drie bedrijven. Finish Rubber Works neemt het bedrijf Nokia Wood Mills en beide ondernemingen fuseren in 1967 met een derde onderneming Finish Cable Works. Deze fusie is het begin van Nokia Corporation. De autobanden komen dus van het deel van Finish Rubber Works vandaan.

Finish Rubber Works focust zich op banden die geschikt zijn om de barre winterse omstandigheden in Scandinavië te overleven. De Tweede Wereldoorlog was voor Finish Rubber Works een harde klap. De samenwerking met de Russen viel weg en dit zorgde ervoor dat een groot deel van de export wegviel. De samenwerking werd na de Tweede Wereldoorlog weer hersteld en ook breidde Finish Rubber Works zijn export uit naar Frankrijk, de Verenigde Staten en England.

De Nokia Corporation was door zijn telefoonverkoop erg populair geworden en dus besloot men zich af te scheiden van de corporatie en als bedrijf verder te gaan. Nokian gaat zeven jaar later de effectenbeurs op en Bridgestone is momenteel de grootste aandeelhouder.

In de jaren negentig gaat Nokian verder om zich internationaal bekend te maken en dit is ze aardig gelukt. Nokian heeft fabrieken over de gehele wereld. Doordat Nokian zich vooral focust op landen waar zich extreem winterse omstandigheden voordoen is het nog niet zo bekend in Nederland. Nokian heeft in Rusland, Noord-Amerika, Oost-Europa en in de Alpenlanden al een behoorlijk marktaandeel weten te veroveren.

Winterbandenseries

De winterbanden van Nokian zijn er in twee verschillende series: Hakkapeliitta en WR. De Hakkapeliitta is een erg goede winterband die uitstekende prestaties behaalt tijdens winterse omstandigheden. De WR is geschikt voor middelgrote –en grote auto’s. Deze Nokian winterbanden kunnen tegen extreem winters weer.

Hakkapeliitta 7 en R2

De populaire Hakkapeliitta serie bestaat uit twee typen Nokian winterbanden: Hakkapeliitta 7 en de Hakkapeliitta R2. De Hakkapeliitta 7 onderscheidt zich door zijn buitengewoon goede grip op sneeuw en ijs. Daarnaast is de Hakkapeliitta erg slijtvast en heeft het een laag geluidsniveau. De Hakkapeliitta heeft een erg lage rolweerstand en diverse technologieën waardoor de band een superieure grip heeft.

WR DR en A3

De WR serie winterbanden van Nokian bestaat uit twee types: Nokian WR D3 en Nokian WR A3. De Nokian WR D3 is geschikt voor kleine en middelgrote gezinsauto’s en heeft, zoals we van Nokian gewend zijn, uitstekende grip gedurende alle soorten weersomstandigheden. De WR A3 is geschikt voor high performance auto’s. Deze Nokian winterbanden blijven zelfs op hoge snelheden uitstekend presteren.

Nokian winterbanden - Maak een keuze door een model van Nokian aan te klikken

Weet u niet welke onderstaande Nokian-winterband op uw auto past? Zoek dan via de maat van uw band.
Ga daarvoor naar de begin pagina van deze website, klik hier en zoek op bandenmaat.

Zoek op automerk