Nexen Winterbanden

Populaire Nexen Winterbanden


Over Nexen winterbanden

Nexen is een bandenfabrikant uit Zuid-Korea en heeft zijn hoofdkantoor gevestigd in Seoul. De belangrijkste concurrenten van Nexen zijn Hankook en Kumho. De naam Nexen komt van de slogan die de bandenfabrikant hanteert: “Next Century Tire.”

Geschiedenis

In 1942 begon Nexen met het produceren van banden. Dit werd destijds nog gedaan onder de naam Heung-A Tire Company. Ze werden pas in 1956 erkend als eerste Koreaanse bandenfabrikant. In 1985 ging Nexen zijn productie verplaatsen naar Yangsan, Korea.

Pas in het jaar 2000 werd de naam veranderd naar Nexen. Met deze nieuwe naam wil Nexen haar kwaliteit en leiderschap weerspiegelen. Met deze nieuwe naam laat Nexen zien dat ze in de toekomst erg willen groeien. Dat ze dit ook daadwerkelijk doen was in 2005 te zien toen Nexen Tire-Amerika werd opgericht.

In 2007 werd er een extra banden fabriek geopend in China. Dit werd gedaan om aan de grote vraag te voldoen. 5 jaar later werd er nog een 3e fabriek geopend in Changnyeong, Korea. Deze fabriek is een van de grootste en meest geavanceerde banden productie-installaties van de wereld. In 1015 willen ze 10 miljoen banden kunnen produceren en in 2018 moeten dat er al 20 miljoen zijn.

Winterbandenseries

De winterbanden van Nexen zorgen voor een superieure grip tijdens verschillende soorten winterse omstandigheden. Nexen Winterbanden hebben een rubbersamenstelling met extra silica. Dit extra silica zorgt ervoor dat de band ook bij lage temperaturen goed blijft presteren. Er zijn twee verschillende series winterbanden van Nexen: De Nexen Eurowin en de Nexen Winguard.

Nexen Eurowin 600, 650 en 700


De winterbandenserie Eurowin bestaat uit de volgende typen: Eurowin 600, Eurowin 650 en Eurowin 700. De Eurowin 600 presteert vooral goed bij sneeuw of regen. Door de speciale rubbersamenstelling van Nexen blijft de winterband ook bij lage temperaturen erg goed presteren. De Eurowin 650 is de opvolger van de 600 en onderscheidt zich door zijn profiel. Het speciale profiel zorgt voor een uitstekende afvoer van water en sneeuw. De Eurowin 700 is dan weer de opvolger van de Eurowin 650.

Nexen Winguard 231, Sport, SN en SUV

De Winguard-serie bestaat uit 4 verschillende typen: Winguard 231, Winguard Sport, Winguard SN en de Winguard SUV. De Winguard 231 onderscheidt zich door zijn V-gevormde profiel. Door dit profiel behaalt de Winguard 231 uitstekende prestaties op bevroren en besneeuwde wegdekken. De Winguard Sport is een sportieve winterband van Nexen en heeft als grote voordeel dat het een lange levensduur heeft. De Winguard SN heeft als sterke kenmerken dat het een perfecte wegligging en superieure grip heeft. De Winguard SUV is, zoals de naam al zegt, geschikt voor SUV’s. Verschillen met de andere banden is dat de SUV-versie van de Nexen winterband meer gewicht aankan.

Nexen winterbanden - Maak een keuze door een model van Nexen aan te klikken

Weet u niet welke onderstaande Nexen-winterband op uw auto past? Zoek dan via de maat van uw band.
Ga daarvoor naar de begin pagina van deze website, klik hier en zoek op bandenmaat.

Zoek op automerk