Kleber Winterbanden

Populaire Kleber Winterbanden


Over Kleber winterbanden

Kleber is in 1910 opgericht en in een jaar daarna werd de eerste band geproduceerd. Kleber heeft lang nauw samengewerkt met Goodrich. Pas na de tweede wereldoorlog werd er voor het eerst de naam Kleber gehanteerd.

Geschiedenis

Terwijl het bedrijf in 1910 is opgericht begint de geschiedenis pas echt na de tweede wereldoorlog. De band met Goodrich wordt dan steeds losser en het hoofdkantoor gaat zich vestigen aan de Avenue Kleber. Door deze verandering wordt de naam veranderd in Kleber-Colombes. Niet veel later komt Kleber-Colombes met de eerste Kleber winterbanden en dit zorgt direct voor veel succes.

In 1968 wordt Colombes geschrapt als naam en blijft alleen Kleber over. De eerste band die daarna wordt geproduceerd is Boxer. De naam Boxer komt van het gelijknamige hondenras vandaan. Met deze hond maakt Kleber veel reclame.

In 1980 besluit Kleber zich aan te sluiten bij Michelin. Onder Michelin gaat het succes van Kleber verder. Ze behalen successen bij verschillende circuits. Kleber gaat ook samenwerken met Renault en de populaire Renault Twingo wordt standaard voorzien van Kleber banden.

Net na de eeuwenwisseling begint Kleber met het Assistance-programma. Het Assistance-programma is een service die 24 uur beschikbaar is. Wanneer u kleine beschadigen heeft kunt u 24 uur per dag gebruik maken van deze service. Een vakman zorgt ervoor dat de mankementen gemaakt worden.

Winterbanden series

Er zijn twee series Kleber winterbanden op de markt: De Krisalp Hp2 en de Transalp 2. Het verschil tussen deze twee is dat de Transalp 2 gemaakt is voor bestelwagens en Krisalp HP2 geschikt is voor compacte auto’s, middenklassers en SUV’s. Naast de twee winterbanden series heeft Kleber ook een vierseizoenband op de markt: de Quadraxer.

Krisalp HP2

De Krisalp HP2 is een winterband van Kleber die geschikt is voor veel verschillende soorten auto’s. De Krisalp HP2 heeft verschillende uitvoeringen zodat hij onder zowel een SUV als een stadsauto kan. De Krisalp onderscheidt zich door zijn goede remkracht en wegligging op een beijzeld wegdek, zijn superieure weggedrag bij veel regen en uitstekende grip op sneeuw.

Transalp 2

De Transalp 2 is een Kleber winterband die geschikt is voor bestelwagens. De Transalp 2 heeft een groter contact oppervlak, dit is nodig voor bestelwagens. Deze winterbanden van Kleber kunnen wat meer gewicht verdragen dan normale winterbanden. Daarnaast heeft de Transalp 2 verschillende technologien. Deze technologien zorgen voor veiligheid en betrouwbaarheid.

Quadraxer

De Quadraxer is een populaire vierseizoenband die net als de Krisalp HP2 geschikt is voor veel verschillende soorten voertuigen. Kleber noemt de Quadraxer zelf ‘een zomerband die niet bang is voor de winter’. De Quadraxer behoudt een goede grip bij sneeuw en ijzel en heeft remt efficiënt bij een nat wegdek.

Kleber winterbanden - Maak een keuze door een model van Kleber aan te klikken

Weet u niet welke onderstaande Kleber-winterband op uw auto past? Zoek dan via de maat van uw band.
Ga daarvoor naar de begin pagina van deze website, klik hier en zoek op bandenmaat.

Zoek op automerk