Hankook Winterbanden

Populaire Hankook Winterbanden


Over Hankook winterbanden

Hankook is opgericht in 1941 onder de naam Chosun Tire Company. Pas in 1968 werd deze naam veranderd in Hankook. Hankook betekent in het Koreaans ‘Zuid-Korea’. Het hoofdkantoor van Hankook is gevestigd in Seoel, Zuid-Korea. Hankook levert zijn banden standaard aan het Zuid-Koreaanse automerk Hyundai en ook aan Toyota. Daarnaast is Hankook sponsor van velen autosportteams.

Geschiedenis

De eerste tien jaar na de oprichting van Hankook waren nogal moeizaam. Zuid-Korea was de eerste jaren bezet door Japan en zo kon het bedrijf niet goed groeien. Toch gingen de eerste Chosun-banden al een jaar voor de onafhankelijkheid in productie. In de jaren vijftig ging Hankook pas echt groeien. Doordat het aantal auto’s op de weg enorm groeide steeg ook de vraag naar autobanden. Hankook speelde daar goed op in.

In 1962 was het tijd om ook buiten Zuid-Korea autobanden te gaan verkopen. Deze verkoop was vooral gericht op de Aziatische markt. In 1968 ging het bedrijf de Koreaanse Effectenbeurs op en veranderde de naam in Hankook. Deze naam was ook internationaler en zo kon het bedrijf dus over de gehele wereld gaan verkopen.

Langzaam aan veroverde Hankook steeds meer markten en behaalde het goede winsten. Nu heeft Hankook fabrieken en filialen over de gehele wereld en is het een van de grotere autobandenfabrikanten van de wereld. Hankook staat heden ten dagen bekend om zijn hoogwaardige technologie en millieuvriendelijkheid.

Winterbanden series

De Hankook winterbanden zijn verkrijgbaar in drie verschillende series: Winter i*cept, IceBear, Winter RW06. Daarnaast heeft Hankook ook nog een populaire vierseizoenen serie: De Hankook Optimo 4S. De Winter i*cept en de Optimo zijn banden die ontwikkeld zijn voor personenwagens. De IceBear serie is geschikt voor SUV’s en de Winter RW06 is geschikt voor lichte vrachtwagens.

Winter i*cept evo, RS

De Winter i*cept serie is dus gemaakt voor personenwagens en heeft drie verschillende typen: de normale Winter i*cept, de Winter i*cept evo en de Winter i*cept RS. De Winter i*cept is een winterband van Hankook zonder spikes met een erg goede tractie tijdens sneeuw, ijzel of regen. De Winter i*cept evo onderscheidt zich door zijn sportieve uiterlijk en is daarom ook geschikt voor sportieve auto’s. Daarnaast is de Winter i*cept evo ontwikkeld voor zware winterse omstandigheden. Winter i*cept RS zijn Hankook winterbanden die gemaakt zijn voor het gematigde klimaat wat we in Centraal- en West-Europa hebben.

IceBear W300A

De Hankook IceBear serie focust zich op winterbanden voor SUV’s. Snelheid en een goede wegligging zijn dus de speerpunten. Deze serie Hankook winterbanden heeft nu alleen nog de IceBear W300A op de markt. De W300A behaalt op een hoge snelheid nog steeds erg goede prestaties. De IceBear W300A kan snelheden tot 270 kilometer per uur prima verdragen.

RW06

De Hankook winterbanden serie RW06 is de winterbanden serie die gemaakt is voor lichte vrachtwagens. Hankook heeft voor lichte vrachtwagens ook de Winter i*Pike LT ontwikkeld. Dit is een spijkerband die geschikt is voor LTR-voertuigen. De RW06 heeft geen spikes en is daarom geschikt voor bestelwagens of lichte vrachtwagens. De RW06 heeft een groot contactvlak en breed loopvlakdesign.

Optimo 4S

De Optimo 4S is de populaire vierseizoenenband van Hankook. De Optimo 4S is geschikt voor personenwagens. De Optimo 4S behaalt uitstekende prestaties tijdens verschillende soorten weersomstandigheden. De superieure wegligging en comfort zorgt ervoor dat de Optimo 4S een van de betere vierseizoenenbanden op de markt is.

Hankook winterbanden - Maak een keuze door een model van Hankook aan te klikken

Weet u niet welke onderstaande Hankook-winterband op uw auto past? Zoek dan via de maat van uw band.
Ga daarvoor naar de begin pagina van deze website, klik hier en zoek op bandenmaat.

Zoek op automerk