Pirelli Winterbanden


Over Pirelli winterbanden

Pirelli is in 1872 opgericht door Giovanni Battista Pirelli en aan de oprichter heeft Pirelli dus ook zijn naam te danken. Naast dat Pirelli autobanden produceert maakt het ook hoogspanningskabels. Het hoofdkantoor van Pirelli is gevestigd in Milaan.

Geschiedenis

Pirelli ontwikkelde eerst fietsbanden voordat hij aan autobanden ging beginnen. Met de ontwikkeling van fietsenbanden kreeg hij de techniek te pakken en in 1901 begon hij met de productie van autobanden. Voor media aandacht van zijn autobanden ging hij zich in bezig houden met de motorsport. Door de motorsport werd Pirelli steeds populairder en bekende coureurs reden met Pirelli-banden. Vanaf 1914 ging Pirelli ,gesteund door zijn zonen, meer filialen openen, ook buiten Italië. Vanaf de jaren zestig ging Pirelli zelfs de zee over om daar filialen te openen. Onder andere in Canada, Australië en Peru werden er filialen geopend. Pirelli groeide in die tijd enorm. Na jaren van financiële onrust werd het midden jaren 90 weer stabiel rondom Pirelli. Nu velen jaren na de oprichting is Pirelli een van de grootste bandenfabrikanten van de wereld.

Winterbanden series

Er zijn nu vier verschillenden Pirelli winterbanden op de markt: Winter Sottozero, Winter Snowcontrol, Scorpion, Chrono. De winter Sottozero en de Winter Snowcontrol zijn winterbanden die geschikt zijn voor personenauto’s. De Scorpion zijn banden die geschikt zijn voor SUV’s en de Chrono-serie is geschikt voor bestelwagens.

Winter Sottozero 2 en 3

De Winter Sottozero is een Pirelli winterband die geschikt is voor sportieve auto’s en heeft twee typen: de Winter Sottozero 2 en de Winter Sottozero 3. De Winter Sottozero 2 is geschikt voor veeleisende bestuurders. De winterband biedt een goede grip en heeft een hoge mobiliteit. De Winter Sottozero 3 is gemaakt voor sportieve prestigeauto’s en heeft goede winterprestaties. Belangrijke homologaties van de Winter Sottozero 3 zijn: Lamborghini, Maseratie, McLaren en Mercedes.

Winter Snowcontrol 2 en 3

De Pirelli Winter Snow Control staat bekend om zijn groene karakter deze serie is brandstof besparend en dus een erg milieubewuste Pirelli winterband. De Winter Snowcontrol is er in twee typen: De Winter Snowcontrol 2 en de Winter Snowcontrol 3. De Winter Snowcontrol 2 is geschikt voor stadsauto’s en middenklaswagens. De Winter Snowcontrol 3 is een band die het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot verlaagd.

Scorpion Verde All Season, Winter en Ice & Snow

Pirelli brengt onder de familienaam Scorpion zijn autobanden voor de SUV uit. Binnen het vierseizoenen en winter segment zijn hier de volgende typen van: Scorpion Verde All Season, Scorpion Winter en Scorpion Ice & Snow. De Scorpion Verde All Season is een populaire milieuvriendelijke vierseizoenenband. Deze band is gemaakt voor SUV’s en Crossovers. De Pirelli Scorpion Winter is ontwikkeld voor het SUV’s in het topsegment. De Scorpion Winter scoort van zijn categorie het beste op sneeuw. Hierbij zijn de criteria remmen, wendbaarheid en tractie meegenomen. De Pirelli Scorpion Ice & Snow is een asymmetrische winterband die ontwikkeld is voor snelle, moderne SUV’s. Deze winterbanden van Pirelli kunnen dan ook hoge snelheden aan en leveren uitstekende prestaties.

Chrono 2

De Chrono is de naam waaronder Pirelli winterbanden voor bestelwagens verkoopt. De Pirelli Chrono 2 is het enige type wat nu verkocht wordt. De Chrono 2 is een directionele winterband die zelfs met spijkers kan worden uitgerust voor extra grip. De Chrono winterbanden van Pirelli zijn uitermate geschikt voor bedrijfsvoertuigen.

Pirelli winterbanden - Maak een keuze door een model van Pirelli aan te klikken

Weet u niet welke onderstaande Pirelli-winterband op uw auto past? Zoek dan via de maat van uw band.
Ga daarvoor naar de begin pagina van deze website, klik hier en zoek op bandenmaat.

Zoek op automerk