Michelin Winterbanden

Populaire Michelin Winterbanden


Over Michelin winterbanden

Michelin is inmiddels de grootste, en in elk geval één van de meest bekende, bandenfabrikanten ter wereld. Wie kent nou niet het bekende Michelin-mannetje? De designfilosofie van Michelin centreert zich rondom drie kenmerken die in alle verschillende modellen van het merk terug te vinden zijn. Deze drie kenmerken zijn veiligheid, levensduur en brandstofbesparing.

Michelin is een in 1889 opgericht en is nu de grootste bandenfabrikant van de wereld met een marktaandeel van 19 procent. Het fabriceert maar liefst 190 miljoen autobanden per jaar. Michelin heeft zijn hoofdkantoor gevestigd in Clermont-Ferrand, Frankrijk.

Geschiedenis

De geschiedenis van het succesvolle Michelin begon in 1889 toen Édouard en André Michelin het familiebedrijf oprichtte. De broers haalden direct vele mijlpalen. Zo ontwikkelde ze onder andere de eerste fietsband die verwisselbaar was, de eerste rubberen band voor koetsen en daarna ook de eerste rubberen band voor auto’s. In 1934 neemt Michelin zelfs de Franse autofabrikant Citroën over. Citroën gaat helaas failliet wat ervoor zorgt dat Michelin afstand doet van de Franse autofabrikant. Een hoogtepunt in de geschiedenis van Michelin is de ontwikkeling van de metro op luchtbanden. In 1956 ging de eerste metro op luchtbanden rijden.

Winterbanden series


Michelin heeft vier series in omloop: de Alpin, Pilot Alpin, Latitude Alpin en de Agilis Alpin. De Alpin serie zijn winterbanden die beschikt voor kleine stadauto’s, compacte auto’s en gezinswagens. De Pilot Alpin is een serie die ontwikkeld is voor SUV’s en andere sportieve krachtige auto’s. Michelin heeft de Latitude Alpin ontwikkeld voor compacte en veelzijdige vierwielaangedreven voertuigen. De Agilis Alpin is geschikt voor bestelwagens en onderscheidt zich door zijn lange levensduur en kostenbesparing.

Michelin Alpin A3, A4 en 5

De Michelin Alpin is geschikt voor kleine en compacte auto’s. De Alpin serie bestaat uit 3 typen: Alpin A3, Alpin A4 en de Alpin 5. De Alpin A3 heeft een lange levensduur en een korte remweg als voordelen. Daarnaast biedt het veel stabiliteit ook bij sneeuw en ijs. De Alpin A4 is de opvolger van de Alpin A3. De Alpin A4 heeft een remweg die bij sneeuw, ijzel of regen 5 procent korter is dan zijn voorganger. De A4 biedt dus betere veiligheid tijdens winterse omstandigheden dan zijn voorganger. De Alpin 5 is dan weer de opvolger dan de A4. Michelin heeft 12 procent meer profielblokken, 16 procent meer lamellen en een 17 procent grotere groef-loopvlakverhouding in de Alpin 5 verwerkt. Deze toename zorgt voor een meer grip tijdens regen of sneeuw.

Michelin Pilot Alpin PA3, PA4 en PA5

De Pilot Alpin is de grote broer van de gewone Alpin-winterbanden is geschikt voor SUV’s en moet dus bestand zijn tegen hoge snelheden en de nodige kracht en gewicht. De Pilot Alpin heeft twee typen: de Pilot Alpin PA3 en de Pilot Alpin PA4. (Ter informatie: De Pilot Alpin wordt soms ook zonder P op onze website weergegeven, het betreft in dat geval dan gewoon de PA3/PA4.). De Pilot Alpin PA3 heeft speciale Michelin VTS-Lamellen. Deze hebben 0,6 millimeter lameldikte aan de buitenzijde en 0,4 millimeter aan de binnenzijde. De Pilot Alpin PA5 is de opvolger van de PA4. De verschillen tussen de PA4 en de PA5 zijn dat de PA5 meer controle bied tijdens winterse omstandigheden. Ook heeft een remweg die drie meter korter is en heeft de PA5 meer grip bij het optrekken dan de PA4.

Michelin Latitude Alpin

Met de Latitude Alpin heeft Michelin een winterband ontwikkeld die geschikt is voor vierwielaangedreven voertuigen. De kenmerken van de Latitude Alpin zijn vooral de mobiliteit tijdens winterse omstandigheden, dit is dan ook erg belangrijk voor vierwielaangedreven voertuigen. Ook op het offroad terrein biedt de Latitude Alpin voldoende veiligheid en betrouwbaarheid.

Michelin Agilis Alpin

De Agilis Alpin is de winterband geschikt voor bestelwagens. De winterband is gehomologeerd op de Mercedes Sprinter en de Iveco Daily. Met Michelin Total Performance worden er meerdere technologieën samengebracht, dit komt de prestaties ten goede. Twee voordelen die duidelijk naar voren komen bij de Agilis Alpin zijn de lange levensduur en dat de winterband kostenverlagend is.

Voordelen van Michelin banden

Door gebruik te maken van speciaal ontwikkelde rubbermengsels, designs van groeven en extra profiel of rubberblokken op strategische plekken op de winterbanden, weet Michelin veiligheid voor consumenten te garanderen. Ongeacht de omstandigheden zal de Michelin-winterband optimaal presteren. Regen, gladheid, warmte en koude zijn allemaal geen probleem, en zowel op rechte stukken als in bochten, en bij hoge snelheid en ruw terrein weet de lijn van Michelin winterbanden vast te houden aan die veiligheidsnorm.

Daarnaast zorgen de diverse technieken van Michelin ook voor een band die goed is voor de portemonnee en het milieu. Omdat de winterbanden van Michelin uitgerust zijn met extra bescherming tegen slijtage gaan ze langer mee, hetgeen zorgt voor minder aanschaf- of vervangingskosten, en voor minder te recyclen materiaal en dus minder belasting op het milieu.

Als laatste zorgen de geheimen van Michelin voor brandstofbesparing. Door bijvoorbeeld beter om te gaan met de ontwikkelde warmte verbruikt een auto uitgerust met Michelin winterbanden minder benzine of diesel, hetgeeen wederom voor zowel milieu als bankrekening een belangrijke bijkomstigheid is.

Wanneer u kiest voor banden van Michelin, kiest u voor comfort en de zekerheid van bewezen prestaties. Daarnaast zult u banden krijgen die gegarandeerd lang meegaan, uw brandstofverbruik verminderen, en daarmee ook nog eens goed zijn voor het milieu. Zorg dus voor een set Michelin winterbanden onder uw auto, of u nu privé of zakelijk rijdt. De voordelen spreken voor zich!

Michelin winterbanden - Maak een keuze door een model van Michelin aan te klikken

Weet u niet welke onderstaande Michelin-winterband op uw auto past? Zoek dan via de maat van uw band.
Ga daarvoor naar de begin pagina van deze website, klik hier en zoek op bandenmaat.

Zoek op automerk