GoodYear Winterbanden


Over GoodYear winterbanden

Het Amerikaanse bedrijf Goodyear is in 1898 opgericht door Frank Seiberling en is tegenwoordig een van de grootste bandenproducenten van de wereld. Goodyear produceer niet alleen autobanden het produceert ook banden voor vliegtuigen en machines. Daarnaast produceren ze rubber voor onder andere brandslangen en schoenzolen. Goodyear winterbanden staan bekend om zijn veiligheid en betrouwbaarheid en scoren altijd goed in de verschillende winterbandentesten.

Geschiedenis

De geschiedenis van Goodyear begon dus in 1898 toen Frank Seiberling het bedrijf oprichtte. Voor de naam van het bedrijf moeten we wel wat verder terug. Charles Goodyear had namelijk in 1839 het gevulkaniseerd rubber uitgevonden. Frank Seiberling vond dit een goede uitvinding en het bedrijf had ook veel met rubber te maken dus koos Seiberling voor Goodyear als bedrijfsnaam.

In het begintijden van Goodyear werden er onder andere fietsen en pokerchips geproduceerd. Dit alles deed Frank Seiberling met iets meer dan 10 personen in dienst. Tien jaar na oprichting wordt de Model T van Ford voorzien van Goodyear autobanden, dit is een enorme stap voor Goodyear. Later gaat Goodyear veel successen boeken op het racecircuit en dit doet de naamsbekendheid ten goede. In 1935 neemt Goodyear zijn concurrent Kelly-Springfield Tyre over. In 1974 verkoopt men voor 5 miljard doller aan producten en heeft het vestigingen over meer dan 30 landen. Tien jaar later zijn de verkoopcijfers al verdubbeld en haalt het de 10 miljard dollar. Vanaf de eeuwenwisseling lanceert Goodyear verschillende innovatieve technologieën waaronder de “Triple Tred” technologie, “Silent Armor” technologie en de “Run-flat” technologie.

Winterbandenseries

Goodyear heeft 3 verschillende winter –en vierseizoenenbanden series in productie: Vector, Wrangler en Ultragrip. Goodyear brengt de Vector serie uit voor personenauto’s, SUV’s en bestelwagens. Wrangler komt alleen uit in de 4x4 klasse en heeft zowel offroad als onroad banden. Zowel de Wrangler als de Vector serie zijn vierseizoenenbanden. UltraGrip is de enige serie Goodyear winterbanden.

Vector 5+, 4Seasons, 4Seasons SUV en Cargo

De vector serie bevat uit 4 typen vierseizoenbanden: Vector 5+, Vector 4Seasons, Vector 4Seasons SUV en de Cargo Vector. De Vector 5+ is een vierseizoenenband die geschikt is voor personenauto’s. De Vector 5+ wordt in de fabriek gemonteerd op de Seat Leon, de Audi A3, de Ford C-Max en de Opel Meriva. De Vector 4Seasons is een erg succesvolle en populaire band en scoort goed bij de vele autobandentesten. In 2013 werd hij door Auto Bild verkozen tot testwinnaar. De Vector 4Seasons SUV heeft dezelfde kenmerken als de normale 4Seasons alleen is hij iets veranderd zodat hij SUV eigenschappen heeft. De Cargo Vector is een type die speciaal ontwikkeld is voor bestelwagens en onderscheidt zich door zijn lange levensduur.

Wrangler HP All Weather, AT/SA, MT/R en DuraTrac

De Wrangler serie is een vierseizoenenband en komt is alleen geschikt voor SUV’s. De Wrangler serie heeft vier typen: Wrangler HP All Weather, Wrangler AT/SA, Wrangler MT/R en de Wrangler DuraTrac. De Wrangler HP All Weather is een vierseizoenenband voor de onroad gebieden. De Wrangler AT/SA is geschikt voor zowel on- als offroad gebieden. De Wrangler MT/R en de Wrangler DuraTrac zijn banden voor de echte offroad gebieden. Het verschil tussen de twee is dat de Wrangler MT/R geschikt is voor de meest extreme offroad gebieden en het zwaarste terrein aankan. De Wrangler DuraTrac kan dit wat minder en moet het hebben van het minder zware offroad terrein.

UltraGrip 8, Performance 2, Performance 8, SUV en Cargo

UltraGrip is de enige serie winterbanden van Goodyear. Ultragrip heeft vijf verschillende typen winterbanden: UltraGrip Performance 2, UltraGrip 8, UltraGrip 8 Performance, Ultragrip SUV en Cargo UltraGrip. De Ultragrip Performance 2 is een high performance winterband die een zeer betrouwbare grip heeft tijdens sneeuw, ijzel of regen. Het verschil tussen de Ultragrip 8 en de Ultragrip 8 Performance is dat de UltraGrip 8 Performance de meest extreme winterse weersomstandigheden aankan, dit terwijl de UltraGrip 8 dit niet zo heeft, maar extreem winters weer komen we in Nederland ook maar nauwelijks tegen. De UltraGrip 8 heeft een goede grip en haalt goede prestaties bij sneeuw of regen. De UltraGrip SUV is een winterband die speciaal ontwikkeld is voor SUV’s en dus hoge snelheden en krachten aankan. De Cargo Ultragrip is een speciale winterband voor bestelwagens. De laatste Goodyear winterbanden die we zullen bespreken is de Cargo Ultragrip, deze winterband is betrouwbaar en heeft een goede grip in winters weer.

GoodYear winterbanden - Maak een keuze door een model van GoodYear aan te klikken

Weet u niet welke onderstaande GoodYear-winterband op uw auto past? Zoek dan via de maat van uw band.
Ga daarvoor naar de begin pagina van deze website, klik hier en zoek op bandenmaat.

Zoek op automerk