Dunlop Winterbanden

Populaire Dunlop Winterbanden


Over Dunlop winterbanden

Dunlop is opgericht in 1889. Een jaar nadat John B. Dunlop de luchtband uitvond en een jaar voor de eerste fabriek van Dunlop opende. De naam Dunlop komt van de oprichter van de bandenfabrikant en uitvinder van de luchtband John B. Dunlop.

Geschiedenis

De geschiedenis van Dunlop is een apart verhaal. John B. Dunlop zag dat zijn zoontje geen snelheid kon creëren op zijn driewieler met rubberen banden. Om zijn zoontje te helpen ontwikkelde hij met huis tuin en keukenmateriaal een luchtband. Met deze luchtband kon zijn zoontje een stuk sneller fietsen.

John B. Dunlop perfectioneerde de luchtband en liet er ook een redelijk onbekende wielrenner mee rijden. Deze wielrennen begon plots wedstrijden te winnen door de luchtband. Door dit succes besloot John B. Dunlop zijn luchtband te patenteren. John B. Dunlop zag zoveel potentie in de luchtband dat hij zijn eigen bedrijf oprichtte.

Dunlop groeide in het begin erg hard. Enkele maanden na de opening van de fabriek gingen zijn luchtbanden al de hele wereld over. Al snel verkocht Dunlop zijn fietsbanden in Australië, de Verenigde Staten, Canada en geheel West-Europa. Al snel kon de fabriek van Dunlop niet aan de vraag voldoen en dus ging men een nieuwe fabriek bouwen: Fort Dunlop.

Doordat ook de auto-industrie begon te groeien ging Dunlop ook luchtbanden voor auto’s ontwikkelen. En de focus ging zich dus vooral richtte op auto’s. Dunlop was met verschillende innovatieve ideeën erg succesvol op de bandenmarkt.

Begin jaren zestig maakt de leiding van Dunlop een cruciale fout. De leiding besluit zich te focussen op de productie van goedkopere canvas radiaal banden. Echter was de consument meer geïnteresseerd in stalen karkas. Door deze fout gingen concurrenten als Michelin en Continental uitlopen.

In 1971 moest Pirelli uitkomst bieden. Dunlop kocht een deel van de aandelen van Pirelli. Pirelli leed alleen ernstig verlies dus ook hier had Dunlop een slechte stap gezet. Dunlop verliest steeds meer marktaandeel. In 1984 koopt Sumitomo 98% van de aandelen van Dunlop Rubber. Dunlop is nog steeds een grote bandenproducent, maar had er een stuk gunstiger voor kunnen staan. Als Dunlop een aantal fouten niet had gemaakt, had het de grootste bandenproducent van de wereld kunnen zijn.

Winterbanden series

Er zijn heden ten dagen drie types Dunlop winterbanden op de markt: SP Winter Sport, Winter Response en Grandtrek. De SP Winter Sport is de bekendste en is geschikt voor zowel SUV’s als personenwagens en bestelwagens. De Winter Response is alleen gemaakt voor personenwagens. De Grandtrek serie heeft vierseizoentypes en wintertypes.

SP Winter Sport 3D, 4D, M2 en M3

De SP Winter Sport is een erg succesvolle serie winterbanden van Dunlop. De SP Winter Sport heeft vele types. De SP Winter Sport M2 –en M3 zijn beide geschikt voor kleine auto’s, middelgrote auto’s en luxe auto’s. De M3 is de logische opvolger van de M2. De SP Winter Sport 3D –en 4D zijn geschikt voor middelgrote auto’s of luxe auto’s. Daarnaast is de SP Winter Sport 3D –en 4D niet alleen geschikt voor personenwagens, maar ook voor SUV’s en de SP Winter Sport 3D zijn sommige versies ook nog eens geschikt voor bestelwagens.

Winter Response en Winter Response 2

De Winter Respons is een serie Dunlop winterbanden die geschikt zijn voor kleine auto’s en middelgrote auto’s. Er zijn twee types: De Winter Response en de Winter Response 2. De Winter Response 2 is de opvolger van de Winter Response. De Winter Response 2 heeft een aantal aanpassing ten opzichte van de Winter Response. Het profielontwerp is veranderd waardoor er beter grip is in bochten met sneeuw of ijs. Daarnaast zorgt dit ook voor verbeterde remprestaties.

Grandtrek SJ6/SJ5, ST1, Touring A/S, WT M3

De Grandtrek winterbandenserie bestaat uit vier verschillende types: de Grandtrek SJ6/SJ5, de SP Grandtrek ST1, Grandtrek Touring A/S, Grandtrek WT M3. Van deze vier types zijn er twee vierseizoenenbanden en twee winterbanden van Dunlop. De Grandtrek Touring A/S en de SP Grandtrek ST1 zijn beide vierseizoenbanden. De SP Grandtrek ST1 is geschikt voor kleine of middelgrote SUV’s en de Touring A/S is er voor high performance SUV’s. De Grandtrek SJ6/SJ5 en Grandtrek WT M3 zijn beide winterbanden. Het verschil tussen deze twee is dat de Grandtrek SJ6/SJ5 gemaakt is voor extreem winters weer. De Grandtrek WT M3 is geschikt voor high performance SUV’s.

Dunlop winterbanden - Maak een keuze door een model van Dunlop aan te klikken

Weet u niet welke onderstaande Dunlop-winterband op uw auto past? Zoek dan via de maat van uw band.
Ga daarvoor naar de begin pagina van deze website, klik hier en zoek op bandenmaat.

Zoek op automerk