Continental Winterbanden


Over Continental winterbanden

Continental is een Duitse fabrikant die naast banden ook remsystemen en stabiliteitssystemen produceert. Continental produceert banden voor auto’s, fietsen en motors. Daarnaast produceert Continental ook speciale banden voor onder andere heftrucks. Het hoofdkantoor van Continental is gevestigd in Hannover, Duitsland.

Geschiedenis

De geschiedenis van Continental begon in 1871. In 1871 werd namelijk de rubberfabrikant Continental Caoutchouc-Compagnie G.M.B.H. opgericht. Deze rubberfabrikant werd opgericht in Hannover, de plaats waar nu het hoofdkantoor gevestigd is. Toen 58 jaar later er een aantal bandenfabrikanten gingen fuseren werd de naam veranderd in Continental Gummi-Werke A.G. In de jaren tachtig vergrote Continental haar bandendivisie door veel andere bandenfabrikanten over te nemen. Continental nam in die tijd Uniroyal, Semperit en General Tire over. Vanaf 2001 begon Continental zich ook steeds meer te focussen op andere onderdelen voor automobielen. Deze overgang was vooral te zien door de overname van Temic en later ook VDO Automotive. Door deze overnames richt Continental zich nu op twee activiteiten: Rubber en Automotive. Continental verkoopt onder 9 verschillende merken: Continental, General Tire, Euzkadi, Uniroyal, Semperit, Barum, Viking, Gislaved en Mabor.

Winterbanden series


Continental heeft vier verschillende winterbanden series op de markt: de WinterContact, de Vanco Winter, CrossContact Winter en de 4x4 WinterContact. De WinterContact serie is speciaal gemaakt voor personenauto’s en hebben een rubbercompound wat speciaal ontwikkeld is voor temperaturen onder de zeven graden Celsius. De Vanco Winter serie is geschikt voor bestelwagens en kan dus veel gewicht door winterse omstandigheden vervoeren. De CrossContact is de winterband die geschikt is voor SUV’s met veel kracht. De 4x4 WinterContact is speciaal gemaakt voor, zoals de naam al zegt, vierwielaangedreven auto’s.

Continental WinterContact TS810, TS830, TS830P, TS850 en TS850P, TS860

WinterContact is speciaal ontwikkeld voor personenauto’s en heeft een profiel wat geschikt is voor winterse omstandigheden. Het is dus een echte winterband. De WinterContact van Continental heeft vier types op de markt: TS810, TS830, TS830P, TS850, TS850P en de TS860. De TS810 is ontworpen voor grote auto’s of auto’s die uitkomen in de middenklasse. De WinterContact TS810 onderscheidt zich door zijn superieure remprestaties, comfort en lange levensduur. De TS810 komt bij vele autobandentesten goed voor de dag. Deze TS810-band is inmiddels al redelijk wat jaren op de markt.

De WinterContact TS830 is de opvolger van TS810. Bij de TS830 heeft Continental vooral het remmen op sneeuw verbeterd. Door het grote aantal blokken en beter grijpende randen in het profiel zorgen ervoor dat de TS830 zich beter vastbijt in de sneeuw. De WinterContact TS830P is de opvolger van de TS830 en dit is vooral te zien aan de langere levensduur. Deze langere levensduur komt doordat de winterband trager en gelijkmatiger slijt. Op de lange levensduur na vallen er weinig andere veranderingen op aan de TS830P.
Het nieuwste type van de WinterContact serie is de TS860. Bij de TS860 zijn alle punten die bij de TS850P al goed waren verbeterd. Een voorbeeld daarvan is dat de remweg van de TS860, afhankelijke van de snelheid, zo kort kan zijn als de lengte van een auto. Ook kwam de TS850P erg goed uit de verschillende winterbandentesten.

Continental CrossContact Winter

De CrossContact Winter is speciaal ontwikkeld voor snelle en zwaardere auto’s. Deze winterband onderscheidt zich door zijn aparte profiel met een geavanceerd silicamengsel, dit zorgt voor een buitengewoon goede tractie en uitstekende remprestaties. De CrossContact Winter komt goed uit de verschillende winterbandentesten. De CrossContact Winter wordt door Autozeitung als “bijzonder aanbevolen” genoemd en bij Touring Club Zwitserland werd het zelfs testwinnaar.

Continental 4x4 WinterContact

Continental brengt met de 4x4 WinterContact een serie op de markt die speciaal is ontwikkeld voor vierwielaangedreven auto’s. De 4x4 WinterContact onderscheidt zich door zijn uitstekende tractie en rijstabiliteit. Ook op een besneeuwd wegdek blijft een auto met 4x4 WinterContact banden stabiel op weg liggen. Daarnaast zijn het comfort en lage geluid twee belangrijke voordelen.

Continental Vanco Winter 2

De Vanco Winter is de serie die zich richt op winterbanden voor bestelwagens en dus vooral op de commerciële markt. Omdat Continental zich met de Vanco Winter vooral richt op de commerciële markt zijn prestaties erg belangrijk. Als bedrijf wil je niet langs de weg staan omdat de autobanden de winterse omstandigheden niet aankan. De Vanco Winter heeft daarom een profiel wat zorgt voor een uitstekende tractie en dus een veilig vervoer van goederen en personen.

Bij de Vanco Winter serie is alleen de Vanco Winter 2 nog in productie. De Vanco Winter 2 van Continental heeft goede remprestaties op zowel sneeuw als ijs, eigenschappen die comfort bieden voor passagier en het voertuig, superieure bescherming tegen aquaplaning, lange levensduur en een zeer goede tractie op een besneeuwd wegdek. Door deze goede eigenschappen kunt u veilig personen of transport vervoeren.

Continental winterbanden - Maak een keuze door een model van Continental aan te klikken

Weet u niet welke onderstaande Continental-winterband op uw auto past? Zoek dan via de maat van uw band.
Ga daarvoor naar de begin pagina van deze website, klik hier en zoek op bandenmaat.

Zoek op automerk