Bridgestone Winterbanden


Over Bridgestone winterbanden

Bridgestone is een Japanse bandenfabrikant en is opgericht in 1931 door Shojiro Ishibashi. De naam heeft men ook te danken aan de oprichter. Ishibashi betekent namelijk in het engels Bridgestone.

Geschiedenis

Ishibashi was niet direct geïnteresseerd in banden. Voor zijn oprichting deed hij tal van andere zaken in rubber. Ishibashi had redelijk wat verdiend met rubberzolen. Een jaar voor de oprichting had Ishibashi al een autoband gemaakt en dit beviel hem goed. Zes jaar na oprichting moest Ishibashi alweer zijn hoofdkantoor verplaatsen. Er was veel vraag naar autobanden en dus besloot Ishibashi om naar de hoofdstad te gaan: Tokio. Net als andere bandenfabrikanten ging ook Bridgestone in de tweede wereldoorlog voor het leger produceren.

De jaren na de oorlog waren erg belangrijk voor Bridgestone en ze deden het dan ook erg goed. Bridgestone werd de grootste bandenproducent van Japan en ging ook in het buitenland fabrieken bouwen. In 1967 kwam er zelfs een marketingfiliaal in de Verenigde Staten.

Naast dat de verkoop erg goed verliep kwam Bridgestone ook steeds met nieuwe technische innovaties. Er werden niet alleen maar banden verkocht, maar ook genoeg andere rubberen materialen.

In 1976 overleed de oprichter Shojiro Ishibashi. Dit zorgde er niet voor dat Bridgestone stil kwam te staan. De jaren tachtig waren zelfs de bloeijaren van Bridgestone. Bridgestone nam de Amerikaanse autobandenfabrikant Firestone over. Bridgestone werd zo een bedrijf met internationale allure. In West-Europa en de Verenigde-Staten was Firestone namelijk erg populair. De fusie was niet alleen maar succes want sommige merken van Firestone lieten gebreken zien en dit zorgde voor schade aan het imago.

Winterbandenseries

Er is maar een serie Bridgestone winterbanden op de markt: Blizzak. Deze winterbandserie is erg populair en behaalt goede prestaties tijdens winterse omstandigheden. De verschillende types van de Blizzak serie zorgen ervoor dat er toch nog voldoende keus is voor Bridgestone winterbanden.

Blizzak LM-30, LM-32, LM-80 EVO, W810 en LM-32C

De Blizzak serie heeft vier verschillende types aan Bridgestone winterbanden: LM-30, LM-32, LM-80 EVO, W810 en de LM-32C. De LM-30 onderscheidt zich door zijn uitstekende grip op sneeuw en ijs. De LM-32 is de opvolger van de LM-30 en heeft veel comfort en een stabiele wegligging. De LM-80 is speciaal ontwikkeld voor een betere bestuurbaarheid en beheersbaarheid tijdens verschillende soorten weersomstandigheden. De Blizzak W810 is ontwikkeld voor grotere bestelwagens en kan dus ook veel gewicht verdragen. De LM-32C is dan weer speciaal ontwikkeld voor normale bestelwagens. Zoals u kunt zien zijn er toch nog verschillende winterbanden van Bridgestone waartussen u een keuze kunt maken.

Bridgestone winterbanden - Maak een keuze door een model van Bridgestone aan te klikken

Weet u niet welke onderstaande Bridgestone-winterband op uw auto past? Zoek dan via de maat van uw band.
Ga daarvoor naar de begin pagina van deze website, klik hier en zoek op bandenmaat.

Zoek op automerk